Prin intermediul Curtea Veche Publishing, “ring” vă prezintă o mâncare simplă şi gustoasă marca Jamie Oliver. Reţeta este inclusă în volumul “Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, publicat recent.
Puneţi la îndemână toate ingredientele şi ustensilele necesare. Încingeţi cuptorul la 190°C (treapta 5). Puneţi pe foc mediu o cratiţă mare cu capac şi o cratiţă mai mică. Introduceţi pâinea în cuptor, pe raftul de jos, ca să se încălzească. Turnaţi pasta de roşii într-o cană, împreună cu o lingură de sos Worcestershire şi 3 linguriţe cu vârf de hrean. Tăiaţi foarte fin ½ ardei iute (sau mai mult, dacă vreţi ca mâncarea să fie mai picantă) şi adăugaţi-l în cană. Tăiaţi căpăţâna de ţelină, spălaţi partea din mijloc a rădăcinii şi aşezaţi frunzuliţele galbene şi delicate pe un platou de servit. Îndepărtaţi partea de jos a tulpinilor de ţelină, apoi tăiaţi mărunt 2 sau 3 tulpini şi puneţi-le în cană. Mai adăugaţi 4 căţei de usturoi zdrobiţi, cu coajă cu tot, puţin Porto şi ceva mai multă votcă. Amestecaţi foarte bine. Turnaţi zeama de la o lămâie şi asezonaţi cu câte un praf de sare şi de piper.
Verificaţi midiile curăţate
Dacă găsiţi vreuna deschisă, ciocăniţi-o, iar dacă nu se închide, aruncaţi-o. Răsturnaţi midiile bune în cratiţa mare fierbinte şi adăugaţi sosul preparat mai devreme. Puneţi capacul, scuturaţi cratiţa şi lăsaţi midiile la cald ca să se deschidă. Măriţi focul. Verificaţi midiile şi mai scuturaţi o dată cratiţa. După ce s-au deschis toate midiile, scoateţi-le din cratiţă cu o spumieră şi puneţi-le pe un platou pentru servit, lăsând sosul în cratiţă pe foc iute ca să se îngroaşe şi să scadă. Dacă găsiţi vreo midie închisă, aruncaţi-o. Tocaţi mărunt partea de sus a legăturii de pătrunjel. Turnaţi sosul peste midii. Stropiţi-le cu ulei de măsline, presăraţi pătrunjelul tocat şi duce