Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, a avut o întâlnire cu autorităţile locale şi cele judeţene, în vederea implementării unor proiecte comune, dar mai ales în vederea conturării unor investiţii austriece la Braşov. Acesta a apreciat că Braşovul este un important pol de dezvoltare pentru România, dar mai ales un model de urmat de restul judeţelor din ţară.
Excelenţa Sa a subliniat faptul că pentru toate aceste proiecte de anvergură derulate atât de municipalitate, cât şi de Consiliul Judeţean este nevoie de „reclamă” pe plan extern, astfel ca Braşovul să devină o atracţie pentru investitori. „Cele mai importante zone pentru investitori sunt cele unde există o infrastructură dezvoltată şi o populaţie cu pregătire profesională. În cazul Braşovului, autorităţile au demarat o serie de proiecte de infrastructură, cum ar fi aeroportul sau parcurile industriale, lucruri ce vor atrage investitorii. Este important însă ca autorităţile să nu îi aştepte pe investitori, ci să îşi promoveze aceste proiecte”, a explicat Michael Schwarzinger.
Terminalul intermodal este în cărţile Ministerului Transporturilor
Unul dintre atuurile importante pentru Braşov în privinţa atragerii investitorilor o reprezintă construcţia aeroportului, dar şi a terminalului intermodal de la Feldioara, cele două proiecte fiind strâns legate. Acesta din urmă ar fi trebui realizat cu finanţări europene din exerciţiul 2007 – 2013, însă proiectul va intra la finanţare din tranşa 2014 – 2020, Braşovul fiind inclus oficial de Ministerul Transporturilor pe lista celor cinci judeţe unde se vor construi astfel de terminale feroviare pentru marfă. „Acest terminal este în apropiere de aeroport şi acest lucru reprezintă un avantaj. Multe firme şi-ar putea stabili reprezentanţa aici şi s-ar putea crea o legătură între transportul aerian, cel feroviar şi cel maritim de