Moartea subită a lui Florin Cioabă în Turcia aduce în prim-planul atenţiei opiniei publice şi informaţiile despre locul de baştină al regelui ţiganilor din România. Stabilit la Sibiu, unde are un palat demn de funcţia pe care o ocupă, Cioabă nu a ascuns niciodată, dar nici nu s-a lăudat prea mult, cu faptul că este originar din Gorj. E din acelaşi loc în care a copilărit cu autointitulatul împărat Iulian, ambii având rude în Meteor, evident.
În zona actualei gări din Târgu Cărbuneşti, pe un teren viran, în urmă cu aproape şase decenii, venea pe lume cel care a fost regele ţiganilor, Florin Cioabă. Părinţii săi să ocupau cu făcutul cazanelor pentru ţuică, deşi Ion Cioabă era şi el rege al etniei, chiar şi în acele vremuri. Ţiganii umblau în acea perioadă cu căruţele şi se mutau din loc în loc, neavând palate şi limuzine ca în prezent. Florin Cioabă a fost născut într-un cort amplasat lângă o fântână care mai există şi în prezent. Tatăl lui a apucat în cei 10 ani în care a locuit aici să ridice o casă compusă din două camere, care, între timp, a lăsat locul unei clădiri cu etaj, pământul fiind cumpărat de Gore Pantilică, în prezent mediator la Primăria Târgu Cărbunești. Acesta a păstrat fântâna despre care a auzit că Cioabă Senior mai ascundea galbeni în acele vremuri de restrişte, galbeni pe care însă actualul proprietar nu i-a descoperit niciodată.
Copilărie la cort
Florin Cioabă a crescut la cort, ca mulţi alţi membri ai etniei care sunt mai în vârstă. Romii care au prins acele vremuri sunt mult mai longevivi decât cei care stau acum în palate şi merg cu limuzine, la zece ani părinţii lui Florin decizând că e vremea să plece de la Târgu Cărbuneşti şi să se mute la Sibiu, pentru a-şi întemeia acolo o casă, în adevăratul sens al cuvântului, casă devenită în prezent un palat regal.
„S-a născut aici, era un copil cuminte, care învăţa carte, iar