* numărul apelurilor la salvare a fost cu 35% mai mare la începutul săptămânii decât în week-end
Se pare că brăilenii au început să ia în considerare sfaturile medicilor privind evitarea expunerii le soare la orele amiezei, însă zăpuşeala este greu de suportat chiar şi în casă. Din cauza căldurii, unora li s-a făcut rău la domiciliu, însă nu au fost cazuri de persoane căzute în stradă cu lipotimii ori deshidratare. La Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila telefoanele sună continuu în aceste zile cu temperaturi ridicate, numeroase persoane solicitând ajutor medical. Din informaţiile furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, luni s-au înregistrat 154 de solicitări, ceea ce reprezintă o creştere cu 35% faţă de ziua precedentă. "Numărul ambulanţelor mobilizate pentru intervenţii la nivelul judeţului a fost 34", a mai precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtător de cuvânt al DSP Brăila.
Primăria municipiului a amenajat cinci puncte de prim ajutor pentru brăileni. În aceste locaţii, trecătorii care nu mai fac faţă căldurii se pot opri pentru a se răcori şi a primi apă potabilă. Locaţiile acestor puncte sunt aceleaşi din anii trecuţi, holul Teatrului "Maria Filotti", Primărie, Direcţia de Asitenţă Socială, Piaţa Mare şi Piaţa Concordiei.
Medicii recomandă deplasările în primele ore ale dimineaţii sau seara, haine lejere, subţiri şi deschise la culoare, consumul de lichide, fructe, legume sau iaurt. De asemenea, este recomandată evitarea alcoolului, a alimentelor cu un conţinut mare de grăsimi şi a băuturilor care conţin cofeină sau zahăr.
* numărul apelurilor la salvare a fost cu 35% mai mare la începutul săptămânii decât în week-end
Se pare că brăilenii au început să ia în considerare sfaturile medicilor privind evitarea expunerii le soare la orele amiezei, însă zăpuşeala este greu de suportat ch