Conceptul de gastronomie este inspirat de produse de calitate şi regiunea de provenienţă – în această materie sunt tradiţionalist. Înainte de toate, o calitate perfectă a produsului şi precizia timpilor de gătire a garniturii sunt garanţia unei… cuisine de calitate – din secretele haute cuisine franţuzeşti, din nou, de această dată cu produse locale româneşti, 100%.ro. Despre gastronomie în România nu putem vorbi fără să ne gândim la Delta Dunării.
Peştele creează o anumită fascinaţie pe cât de multe varietăţi există. Pentru mine, peştele este unul dintre cele mai preţioase alimente, oferind o gamă mult mai mare decât carnea. Din păcate, în ziua de astăzi, pescarii vremurilor de altădată care găseau peşte de calitate, apă nepoluată sunt suvenire ale acelor timpuri. Însă peştele din Deltă se bucură încă de un mediu protejat, peşte de care ne putem încă bucura din toată inima devenind un preparat excepţional, pe care trebuie să-l apreciem şi să îl respectăm la adevărata sa valoare.
Din poveştile pescăreşti ale Deltei, se spune că peştii cei mai mari au fost un morun de 882 kg, prins în anii ’80 la Sfântu Gheorghe, şi un somn de 150 kg. Dacă însă drumurile te duc la o poveste de taină cu oamenii Deltei, descoperi o altă lume, locuri, întâmplări şi mistere doar de ei ştiute, mai tainice decât basmele cu monstrul din Loch Ness – despre scrumbie, ştiucă, somn, crap, şalău, caras şi alte peste 110 specii de peşte.
Acest univers m-a inspirat în creaţia dedicată oamenilor Deltei – Supă de peşte Delta Dunării. Am ales şapte tipuri de peşte: scrumbie, plătică, roşioară, crap, caras, hanus şi şalău. Bucureştiul este departe de pescarii noştri, însă aventura noastră a început de dimineaţă, în Piaţa Obor, unde oamenii locului vă aşteaptă cu zâmbetul pe buze, bucuroşi să vă ajute în alegerea peştilor şi pregătirea lor – dacă sunteţi pasionaţi de