Omar Hayssam a fost adus, marţi, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru a fi audiat în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune şi delapidare.
Sirianul Omar Hayssam a fost adus sub escortă de la penitenciarul Mărgineni, unde a fost transferat de la Rahova după ce s-a încheiat perioada de carantină şi i s-a stabilit regimul de detenţie, unul închis.
Hayssam, arestat preventiv din 2 august
Omar Hayssam nu a contestat decizia de arestare preventivă din dosarul în care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) îl acuză de înşelăciune şi delapidare, iar recursul fratelui său Mohamad Omar a fost respins de Curtea de Apel Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a dispus, în 2 august, emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru Omar Hayssam şi, în lipsă, pentru Mohamad Omar, la solicitarea procurorilor DIICOT, în dosarul în care sunt judecaţi pentru înşelăciune şi delapidare, alături de Mihai Nasture, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, notează Mediafax.
Decizia nu a mai fost contestată de Omar Hayssam la Curtea de Apel Bucureşti, astfel că se menţine mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti, urmând ca, la 30 august, să se verifice legalitatea şi temeinicia arestării preventive a sirianului.
Avocatul lui Mohamad Omar a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă. Instanţa a respins, luni, recursul lui Mohamad Omar pe motiv că este nefondat şi l-a obligat să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Sirianul a părăsit în mod fraudulos teritoriul României
Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestare prevent