Sâmbătă, 17 august, şedinţa Cenaclului „Alexandru Sihleanu” de la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat a debutat, pe lângă cafeaua literară, cu un scurt moment de divertisment, pentru îmblânzirea spiritelor, susţinut de Matincă Costea pe un text de Teodor Speranţia, „Tunsă sau rasă”. Trebuie subliniate aplauzele.
A urmat lectorul de serviciu, Dan Mihail Zanfirescu, cu proză. Spirit de observaţie, spirit de analiză, introspecţie, imaginaţie, talent narativ, descriptiv cu măsură, folosind detaliile pentru atmosferă, o anumită ştiinţă în conducerea şi gradarea firului epic, trecere plăcută de la naraţiune la dialog, un anumit umor pe care ştie când să-l strecoare, un lexic adecvat, ceea ce înseamnă lectură, reuşeşte să creeze imagini, este un posibil portret literar al prozatorului Dan Mihail Zanfirescu, care semnează „O seară fierbinte”, din care am înţeles, punând în balanţă şi celelalte lecturi anterioare, că are toate ingredientele necesare pentru a scrie o proză plăcută şi atractivă. Când a sosit în Cenaclu „pentru prima oară şi întâiaşi dată”, a mărturisit că trebuia să facă acest pas mai devreme. A reuşit, prin talent, să se impună. Spor la scris şi să auzim de o carte.
„L-am cunoscut pe dl Zanfirescu, dar acum fiind atent la proză m-a încântat şi parcă m-a scos din anonimatul meu cu ceva superb. M-a încântat cu această proză. Felicitări şi aştept să iasă o carte. Are un talent deosebit”.(Mihai Vieru)
„Autorul de azi creionează şi subliniază virulent situaţia gri prin care trece tineretul azi, şi de ce nu, în aceeaşi măsură, cei de vârsta a treia. Lucrarea complexă susţinută dovedeşte conflict ce merită admiraţia. O îmbinare între proză şi versuri ce merită atenţie. Dan Zanfirescu este un romantic veritabil şi îmi face plăcere să-l consider frate de suferinţă. Suferă frumos în creaţie. Pentru prolifica imaginaţie nu p