Compania americană "Eastman Kodak" Co., care a dominat industria fotografică până la apariţia camerelor digitale, a obţinut aprobarea unei instanţe de judecată pentru ieşirea din faliment, după ce şi-a restrâns semnificativ operaţiunile prin restructurare. Conform planului său, "Kodak" trece de la producţia de aparate foto, filme fotografice şi servicii de developare la imagistică digitală şi printare.
"Kodak" îşi va relua activitatea în condiţii normale cel mai probabil în termen de două săptămâni.
Compania a intrat în faliment anul trecut, după ce a cheltuit 3,4 miliarde dolari încercând să se redreseze. În timpul restructurării, "Kodak" a vândut o parte din active şi din portofoliul de brevete de invenţie.
Până la intrarea în faliment, "Kodak" a renunţat la 47.000 de angajaţi (din 2003), a închis 13 fabrici de film, hârtie fotografică şi chimicale, respectiv 130 de laboratoare foto. Când a obţinut protecţia faţă de creditori, societatea avea aproape 17.000 de angajaţi, iar la finele restructurării, numărul salariaţilor va fi de circa 8.500.
Noua companie "Kodak" nu seamănă aproape deloc cu grupul care a dat faliment anul trecut, nici cu imaginea întipărită în istorie, conform reprezentanţilor săi.
ALINA VASIESCU Compania americană "Eastman Kodak" Co., care a dominat industria fotografică până la apariţia camerelor digitale, a obţinut aprobarea unei instanţe de judecată pentru ieşirea din faliment, după ce şi-a restrâns semnificativ operaţiunile prin restructurare. Conform planului său, "Kodak" trece de la producţia de aparate foto, filme fotografice şi servicii de developare la imagistică digitală şi printare.
"Kodak" îşi va relua activitatea în condiţii normale cel mai probabil în termen de două săptămâni.
Compania a intrat în faliment anul trecut, după ce a cheltuit 3,4 miliarde dolari încercând să se redreseze. În timpu