Nu cunosc ca vreun alt cetățean român să fi beneficiat de o atenție mai mare acordată de mass-media din România. Sursa: EVZ
De trei zile, pur și simplu toate sursele de informare și socializare din această țară s-au tâmpit. Am impresia că toate televiziunile, radiourile, ziarele, site-urile, blogurile, profilele de Facebook etc s-au lansat într-o cursă nebună și disperată, care are ca premiu distincția de cea mai cretină sursă de informare. Aproate toate mijloacele de informare nu au mai ținut cont, în ultimele trei zile, de regulile minime ale jurnalismului, de ceea ce înseamnă interes public, prioritate ca informație, verificarea unei informații din cel puțin trei surse, obiectivitate, relevanță etc. Nu în ultimul rând, jurnaliștii au uitat, aproape în totalitate, de ceea ce înseamnă bunul simț și modul în care trebuie relatat și informat corect publicul despre decesul unui om.
Să o luăm cronologic. Duminică, la prânz, a apărut știrea morții lui Florin Cioabă. Pentru o zi săracă în evenimente, această întâmplare nefericită a picat ca o pleașcă pentru televiziunile de știri. N-a durat câteva ore și jurnaliștii au transformat evenimentul într-unul politic. Au valorificat mesajele de condoleanțe ale președintelui Traian Băsescu și ale fiicei sale, europarlamentarul Elena Băsescu, persoane publice care se cunoșteau cu Florin Cioabă și s-au afișat cu acesta, în ultimii ani, pe la diverse evenimente. Ce a urmat pe toate televiziunile de știri? Imaginile acelea de la o zi a rromilor, în care Băsescu a dansat cu Cioabă. Cele câteva secunde au rulat câteva ore neîntrerupt, creând fiecărui telespectator senzația de deja-vu. După aceea, birourile de presă ale marilor partide s-au gândit că e un moment prielnic de valorificat electoratul rrom și au trimis toate câte un comunicat de presă searbăd.
Luni a fost ziua facturii de spitalizare. Pur ș