După ce le-au fost dărâmate chioşcurile din Craioviţa Nouă, oamenii şi-au întins pe jos marfa rămasă şi o vând sub cerul liber, chiar dacă riscul să primească amenzi este foarte mare.
În Piaţa din Craioviţa Nouă au fost dărâmate aproape toate chioşcurile unde se vindeau haine şi încălţăminte. Pentru primărie nu a contat că oamenii aveau aceste afaceri de o viaţă şi i-a obligat ca în doar două zile să-şi strângă marfa şi să plece. După demolare, singura soluţie ca să vândă marfa rămasă a fost să-şi întindă produsele jos, pe nişte cartoane, exact pe locul unde au fost înainte magazinele, şi să facă reduceri mari de preţ. Indiferent de starea vremii, oamenii îşi scot zilnic marfa din saci şi o întind pe jos, aşteaptând de dimineaţa până seara cumpărătorii. „Am acasă peste 50 de saci cu haine şi vin aici în fiecare zi, pentru că trebuie să le vând. Am băgat mulţi bani în marfă şi nu ştiu dacă o să-i mai pot scoate vreodată. Nu merge deloc, lumea se opreşte, se uită şi pleacă. Atunci când aveam magazinul chiar făceam vânzare, dar de când ne-au demolat chioşcurile situaţia s-a schimbat“, ne spune Dănuţ Ungureanu, dezamăgit de situaţie. Aceşti comercianţi abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. În această situaţie este şi Gheorghiţa Ungureanu, mama lui Dănuţ, o bătrâna care vinde haine second-hand la preţ de nimic numai să strângă bani pentru medicamente. „În fiecare lună trebuie să-mi iau pastile de trei milioane. Ies aici cu marfă şi o vând şi la un leu, numai să pot să-mi strâng măcar bani pentru medicamente“, ne spune bătrâna.
Legea nu le permite să-şi vândă marfa în orice loc
Cei care au rămas cu marfa nevândută sunt amendaţi de poliţie pentru că nu au voie să facă negoţ oriunde. Pe unii i-au speriat amenzile usturătoare pe care le-au primit şi au renunţat, dar alţii fac asta în continuare pentru că nu au altă sursă de venit. „Am luat prima dată ave