Primăria Craiova împreună cu Mitropolia Oltenia, vor să aducă în ora, patru biserici din lemn. Au fost stabilite locurile unde vor fi amplasate lăcaşurile.
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiova, susţiune că vrea să introducă bisericile din lemn în circuitul turistic al oraşului. „Am şi găsit deja primele două locaţii, în parculeţul din faţa Agronomiei, pentru una dintre ele, şi a doua în Parcul Tineretului”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, edilul din Bănie.
Majoritatea bisericilor din lemn sunt construite pe dealuri, iar accesul către ele este dificil. Oamenii au declarat că ideea Primăriei Craiova şi Mitropolia Oltenia este una binevenită. „Până la urmă de ce să nu fie aduse patru biserici de lemn şi la noi în oraş. Ştiu că este un astfel de lăcaş de cult în curtea Catedralei Mitropolitane”, a spus Maria Ciucu.
Patriarhul Daniel a decis în anul 1976 strămutarea unei biserici din lemn din Gorj la Craiova.„Arhiepiscopia noastră, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, este alături de primăria municipiului nostru pentru realizarea şi concretizarea acestui demers”, spune Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.
Despre biserica de lemn ce poartă hramul „Toţi Sfinţii“ se spune că a fost ctitorită în 1780, an confirmat şi în Anuarul Mitropoliei Olteniei din 1941. Avea să ajungă pe pământul Craiovei pe vremea Preafericitului Părinte Teoctist, în ‘75. A fost luată din satul gorjean Tălpăşeşti, care ţine de comuna Corneşti, şi strămutată în Bănie. A intrat în restaurare, urmându-se indicaţiile arhitectului N. Pencioiu.