Criticați vehement în ultimii ani și rămași de căruță față de Australian Open și mai ales de Wimbledon, organizatorii US Open au început să se miște și pună pe hârtie un plan prin care să-și rezolve toate problemele de PR cu care se confruntă. Întâi, au rezolvat problema programului, renunțând cu inimă grea la faimoasa lor găselniță de marketing, și anume Super Saturday, ziua care grupa, sub acest generic, cele două semifinale masculine și finala feminină.
Apoi au mărit premiile, și nu oricum, ci pentru doi ani consecutivi. Mărirea de anul acesta duce totalul premiilor la un nivel record de 34,3 milioane de dolari, în vreme ce cecul rezervat câștigătorilor de la masculin și feminin va reprezenta cel mai mare premiu oferit unui campion de Slam în istorie: 2,6 milioane de dolari. Mărirea pentru fiecare rundă este de minimum 37 la sută, cu același procent mărindu-se și premiile destinate jucătorilor care evoluează în calificări. În fine, premiile oferite jucătorilor de pe tablourile de dublu au crescut și ele cu 12,7 la sută.
Revenind la simplu, un jucător care pierde în turul 1 va pleca acasă cu 32.000 de dolari. Mai departe, pe tururi, graficul arată astfel: turul 2 - 53k, turul 3 - 93k, turul 4 - 165k, sferturi - 325k, semifinale - 650k, finală - 1,3m, campion - 2,6m. Premiile sunt aceleași și pentru masculin, și pentru feminin.
În fine, US Open a modificat faimosul plan de renovare anunțat anul trecut, adăugând ceea ce toată lumea își dorea: un acoperiș pentru Arthur Ashe.
Citește, în continuarea articolului, mult mai multe detalii despre modificările spectaculoase prin care va trece turneul american, ce spun jucătorii despre asta și detalii legate de capii de serie de anul acesta.
Criticați vehement în ultimii ani și rămași de căruță față de Australian Open și mai ales de Wimbledon, organizatorii US Open au început să se miște ș