Comuna Turia a dat startul înscrierilor pentru cea de-a zecea ediţie a Festivalului Naţional Gastronomic, care se va desfăşura în cadrul Zilelor Comunei, între 7 şi 8 septembrie. Până acum, în Festival s-au înscris mai multe echipe din judeţele Covasna, Constanţa, Sălaj şi Braşov.
Primarul comunei Turia, Daragus Attila, a declarat că Festivalul are două categorii – cea de Bulz şi Mămăligă şi Gastromozaic – compusă din patiserie, mâncăruri la ceaun şi grill.
„În cadrul secţiunii de Bulz şi Mămăligă, o sută de femei din comună vor realiza o secvenţă de 60 de metri de bulz, în amintirea recordului mondial din 2008, când turienii au realizat cel mai mare bulz din lume – 151 de metri. Bulzul va fi împărţit gratuit celor prezenţi la manifestări, şi la fel se va întâmpla cu mâncărurile de la celelalte secţiuni”, ne-a spus Daragus.
Potrivit acestuia, Festivalul are ca scop promovarea zonei secuieşti şi a specificului acesteia, care se întrepătrunde cu mâncărurile tradiţionale româneşti.
Comentarii.
Comuna Turia a dat startul înscrierilor pentru cea de-a zecea ediţie a Festivalului Naţional Gastronomic, care se va desfăşura în cadrul Zilelor Comunei, între 7 şi 8 septembrie. Până acum, în Festival s-au înscris mai multe echipe din judeţele Covasna, Constanţa, Sălaj şi Braşov.
Primarul comunei Turia, Daragus Attila, a declarat că Festivalul are două categorii – cea de Bulz şi Mămăligă şi Gastromozaic – compusă din patiserie, mâncăruri la ceaun şi grill.
„În cadrul secţiunii de Bulz şi Mămăligă, o sută de femei din comună vor realiza o secvenţă de 60 de metri de bulz, în amintirea recordului mondial din 2008, când turienii au realizat cel mai mare bulz din lume – 151 de metri. Bulzul va fi împărţit gratuit celor prezenţi la manifestări, şi la fel se va întâmpla cu mâncărurile de la celelalte secţiuni”, ne-a spus Daragus.
Potrivit ac