Primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat că fotbalistul nu s-a sinucis. Edilul oraşului Craiova a declarat că şi familia lui Costică Ştefănescu este de aceeaşi părere.
Costică Ştefănescu a încetat din viaţă, marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce a căzut de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală.„Nu este vorba de o sinucidere. Probabil că a fost ameţit de medicamente şi a încercat să ia aer, s-a dezechilibrat şi a căzut. Era sedat şi e destul de complicat să crezi că a luat o asemenea decizie. De altfel nu a lăsat un bilet. Avea de gând să meargă la o mânăstire în perioada următoare.De asemenea pe certificatul de deces scrie politraumatism şi nu sinucidere. Nu văd de ce să nu beneficieze de o slujbă creştinească”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului Craiova.
Cu 30 de ani în urmă, Costică Ştefănescu a dus echipa Universitatea Craiova, Craiova Maxima, pe culmile cele mai înalte ale fotbalului.
Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit "Ministrul Apărării", s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.
A debutat în prima divizie la Steaua în 1969, iar apoi s-a transferat la Universitatea Craiova. Pentru gruparea din Bănie a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul echipei, dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.
A evoluat în prima divizie de 490 de ori. A deţinut recordul de prezenţe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depăşit de Dănciulescu. Costică Ştefănescu a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu grupa