De multe ori, numirile în funcţii aferente fiecărui nou guvern sunt fie controversate, fie veritabile mascarade. De pildă, numirea fostului şef al CE Turceni, Octavian Graure, la şefia sucursalei RAAN de la Halânga, se înscrie perfect în categoria şaradelor. Şi asta pentru că într-unul din rapoartele oficiale, de exemplu cel al Corpului de Control al prim-ministrului Ponta, se arată că pe vremea când Graure era şeful fostului Complex Energetic Turceni, a încheiat contracte subsecvente cu RAAN, în calitatea de director, ce au adus pagube societăţii de stat din Severin de multe miliarde de lei vechi. În consecinţă, şi demiterea lui – la fel de aberantă ca numirea în funcţie.
În alte cuvinte, unicul scop (pentru că de logică nu este vorba) al acestei numiri în funcţie a fostului şef al CE Turceni (decisă de şeful ministerului de resort) pare a fi anularea propriilor contracte încheiate chiar de Octavian Graure cu căpuşarii RAAN. Într-o realitate economică absolut diformă precum cea din zilele noastre, acest lucru este natural. Într-o lume civilizată, toţi cei care s-ar fi făcut vinovaţi de asemenea abuzuri – încheierea cu rea credinţă a unor contracte păguboase pentru sistemul energetic naţional – ar fi fost scoşi definitiv în decor, imediat după constatatarea guvernamentală, respectiv raportul corpului de control al premierului. Numai că Graure a fost promovat în cadrul RAAN imediat după înlăturarea lui de la sucursala Turceni a CE Oltenia şi demis apoi din funcţia de director, după cinci luni de mandat.
„Război rece” în culise
Relatam ieri, pe surse, despre faptul că, în mod ciudat, Octavian Graure, directorul suspendat pentru 30 de zile de „generalul” RAAN, Dan Andruşca, este acuzat de abuz, după ce a tăiat „macaroana” căpuşarilor, contracte oneroase de peste o mie de miliarde de lei, existând pe lângă aceste sume un alt prejudiciu deja cons