Dacă trăim laolaltă, români şi maghiari, nu este pentru a ne urî. Ci a deveni mai buni, învăţând unii de la alţii. Aşa cum au învăţat- de la vecini, dar nu numai- cititorii MaghiaRomânia.
Foto: Camelia TWU
Notă tehnică: am publicat comentariile adunate pe MaghiaRomânia Facebook (graţie şi întrebării de pe blog) şi pe contul meu de Fb, Am ordonat un top 4 raspunsuri, de la 3 like-uri în sus (am avut impresia că pornind de la 3 like-uri iese top 5, am realizat prea târziu că nu :P) . Acolo unde mai multi oameni au luat acelasi punctaj, le-am situat opiniile pe acelaşi loc. Am adăugat intertitluri (titluri intermediare). Acestea fiind spuse, vă urez lectură plăcută şi de folos! :)
Solidaritatea între rude şi leacul pentru ură
Locul IV (3 like-uri) -Georgeta Buzás: Pot şi eu sa răspund aici, trăiesc în Harghita din 1976, venind din Brăila. E prea mult de scris... numai lucruri bune. Şi chiar daca nu ar fi aşa, nu am niciun motiv să nu-i iubesc.
Vă apreciez munca neobosită pentru prietenia româno-maghiara,dar trebuie sa ştiţi că oamenii care urăsc oamenii sunt bolnavi, trebuie trataţi de medic. Ei nu se vindeca privind poze frumoase sau citind exemple de bune practici. Cred că ştiţi asta. De mulţi ani mă preocupă problema şi am oarecare expertiză în domeniu. Am şi soluţii,dacă este cineva interesat.URA se vindecă numai cu medicamentul numit IUBIRE...
Citeşte şi comentariul Georgetei Buzás despre ce a învăţat de la prietenii maghiari.
-Tamás B : De la fostul meu şef am învăţat mult din punct de vedere profesional şi apreciez la el faptul că, în acelasi timp, e şi foarte modest şi înţelegător privind problemele sociale sau de familie ale angajaţilor. -Erdős János: [am învăţat] modestie -C.V. (maghiar): am crescut printre români, aproape zilnic am primit un "bozgor, marş acasa",dar m-au învăţat să nu-i urăsc pentru asta. Acum.