Grupul lucrează la parcul eolian din Tulcea, dar a blocat deocamdată investiţiile programate în proiecte fotovoltaice. EnergoBit pregăteşte, însă, extinderea pe pieţele externe şi a dat drumul fabricii de transformatoare de la Cluj.
În primul trimestru al anului viitor intră în funcţiune parcul din Nalbant, conform graficului anunţat de conducerea grupul care apare în topul primelor zece companii locale după cifra de afaceri. 2013 este primul an în care companiile din grup acţionează în formulă nouă, după tranzacţia încheiată la finalul anului trecut, când un fond de investiţii polonez şi BERD au intrat în acţionariat.
La final de martie 2014 ar trebui să intre în funcţiune prima etapă din proiectul acum în lucru la Tulcea, în Nalbant. Parcul va produce energie prin sisteme eoliene cu o putere instalată de 12 MW în prima etapă şi 27 MW la încheierea proiectului. Ca investitor oficial apare societatea Enex, parte a grupului clujean. Societatea are ca locaţie pentru realizarea parcului eolian Nalbant/ Trestenic extravilanul comunei din judeţul Tulcea, potrivit raportul de mediu la Planul Urbanistic Zonal. Parcul ocupă 65,6 ha, suprafaţa de teren necesară amplasării turbinelor eoliene fiind obţinută ca drept de concesiune pe 49 ani de la autorităţile locale. "Pe proiectul din Tulcea lucrăm conform graficului: până în 31 martie se vor pune în funcţiune primii 12,5 MW, iar până la finalul anului viitor şi restul până la 27. Prima etapă presupune o investiţie de 21 de milioane de euro, din care jumătate vine din fonduri europene. Investiţia totală este de aproximativ 30 de milioane de euro, însă prima fază are nevoie de un buget mai mare fiindcă aici intră şi pregătirea infrastructurii", a explicat Ştefan Gadola, vicepreşedinte EnergoBit.
Proiectele eoliene vor genera şi în 2013 o parte importantă din afacerile grupului, potrivit estimărilor conducerii