Viscri s-a dezvoltat enorm după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o prorpietate în zonă. Viscri a ajuns de la un sat izolat la o veritabilă atracţie turistică. A câştigat teren prin persajele pitoreşti şi prin faptul că la Viscri totul este autentic. „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul celei mai frumoase campanii „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de rai din ţara noastră.
Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Frumuseţea locului a atras atenţia fundaţiei Mihai Eminescu Trust patronată de prinţul Charles, care a renovat biserica şi alte câteva case din zonă dându-le strălucirea de altădată. Izolarea, dar şi absenţa altor ocupaţii în afară de agricultură, au făcut ca pe la sfârşitul anilor ‘90 să apară proiectul „Şosete din lână naturală din Viscri“, iniţiat de doi nemţi stabiliţi aici.
Şosetele croşetate din vechi pulovere de lână de către femeile din sat erau la început date în schimbul alimentelor (zahăr, ulei sau pâine). Cum grămada de şosete a început să crească din ce în ce mai mare, cu timpul, trocul s-a transformat într-un adevărat proiect la care participă 125 de femei din sat. Ţărăncile tricotează aproximativ 10.000 de perechi de şosete, mănuşi, căciuli, pulovere sau papuci de pâslă care ajung la depozitul central din Naumburg Germania, de unde se vând în toată ţara.
Satul Viscri este situat la 90 de kilometri de Braşov pe DN 13 până la Rupea. Intraţi apoi la DJ 104 şi veţi ajunge la Viscri.
De la sat obscur la atracţie turiscă
Viscri avea să devină cunoscut în întreaga Europă după ce prinţul Charles a cumpărat o casă aici în 1996 şi a vorbit în multe interviuri despre frumuseţile satului din Transilvania. Casa „reg