TIMIŞOARA. Situaţia spaţiilor verzi per cap de locuitor în Timişoara este cea mai nouă problemă care nelinişteşte autorităţile locale. Conform unei ordonanţe trebuie să ajungem la 26 metri pătraţi per locuitor de spaţii verzi, așa că reprezentanții Primăriei au fost nevoiți să scoată repede un spațiu verde mare ca să le iasă la numărătoare metri pătrați ceruți pentru fiecare locuitor al orașului. Au găsit soluția, și anume Pădurea Verde, din care administrau doar o mică parte. Am avut o lungă discuţie a ceea ce înseamnă suprafaţa de spaţii verzi, este doar o ordonanţă guvernamentală şi îşi produce efectele, nu există însă o directivă europeană în acest sens.
Acum suprafaţa spaţiilor verzi din Timişoara este de 525, 21 hectare, asta înseamnă 92 hectare de parcuri, 16 de scuaruri, 332 de hectare de zone verzi pe zone stradale şi blocuri, şi suprafeţe mai mici pentru locuri de joacă, plus 50 hectare din Pădurea Verde, care se află în proprietatea PMT. Dar asta nu reflectă realitatea pentru a obţine calificările trebuia să asimilăm şi restul Pădurii Verzi care se află în proprietatea municipalităţii.
Pădurea Verde are o suprafaţă de 671 hectare, care sunt administrate de Direcţia Silvică Timiş, din care 50,7 hectare sunt ale PMT. Regimul acestei păduri este în categoria 14A, pădure parc, de recreere. Cu ajutorul acesteia avem 37,9 metri pătraţi per cap de locuitori, asta înseamnă o raportare reală, pe care putem să o luăm în calcul. Vom face şi în continuare eforturi pentru a face spaţii verzi, spune viceprimarul Dan Diaconu.
TIMIŞOARA. Situaţia spaţiilor verzi per cap de locuitor în Timişoara este cea mai nouă problemă care nelinişteşte autorităţile locale. Conform unei ordonanţe trebuie să ajungem la 26 metri pătraţi per locuitor de spaţii verzi, așa că reprezentanții Primăriei au fost nevoiți să scoată repede un spațiu verde mare ca să le iasă la