Cu toţii vrem să trăim pentru totdeauna, însă, potrivit cărţii "The Book of Immortality", a autorului Adam Gollner, cinci miliardari investesc masiv în cercetarea longevităţii.
Potrivit firmei Global Industry Analysts, industria anti-îmbătrânire valorează 80 de miliarde de dolari în fiecare an. O risipă de bani, cred unii, mai ales că nu există nicio metodă dovedită de prelungire a vieţii umane.
Biologii moleculari au încercat în ultimul deceniu să descifreze mecanismele care provoacă îmbătrânirea, iar mulţi miliardari au investit foarte mulţi bani în acest proces. Nu este pentru prima oară când oamenii influenţi încearcă să îşi prelungească foarte mult speranţa de viaţă.
Papa Inocenţiu al VIII-lea a primit sânge de la copii de zece ani în timp ce se afla pe patul de moarte, în 1492, în timp ce sute de alchimişti europeni au încercat să găsească secretul nemuririi timp de secole, însă fără succes.
Printre miliardarii care caută azi nemurirea este şi Larry Ellison, CEO la Oracle Corporation şi omul aflat pe locul cinci în tiopul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 43 de miliarde de dolari. "Moartea mă enervează. Nu are sens. Cum poate o persoană să dispară? Eu sper că poate fi învinsă", spune Ellison, care donează 40 de milioane anual unei fundaţii care se ocupă cu extinderea speranţei de viaţă.
Paul F. Glenn, un investitor şi bancher american, donează şi el milioane de dolari în fiecare an laboratoarelor de la Harvard, Princeton, MIT şi Stanford pentru a se ocupa cu cercetări pe acest subiect.
Multimilonarul rus Dmitry Itskov (32 de ani) doreşte ca umanitatea să atingă nemurirea până în 2045. El a lansat un manifest în acest sens şi doreşte să creeze tehnologia pentru prelungriea vieţii până la infint. Rusul susţine că viitorul stă în corpurile artificiale.
Peter Thiel, co-fonda