Conducerea Spitalului "Căi Ferate" Iaşi a investit 25.000 de euro pentru modernizarea secţiei de endocrinologie şi boli de nutriţie. Cu toate acestea, pacienţii au parte de un tratament bizar.
Oficialii spitalului au luat, în urmă cu trei ani, decizia de a transforma un cabinet de medicină internă într-un Compartiment de Endocrinologie, Nutriţie şi Boli Metabolice. În noua secţie au fost investiţi 25.000 de euro, au fost amenajate patru camere, cu cinci paturi, cu aparatură la standardele actuale.
În ultimul an şi jumătate, însă, niciun medic specialist n-a fost găsit pentru a se ocupa de pacienţi. Ultimul angajat a intrat în concediu de maternitate, iar postul nu poate fi ocupat deoarece niciun alt medic din Iaşi nu este dispus să renunţe la jobul de la clinicile private sau de la alte spitale. În mod normal, ar trebui să lucreze la Spitalul CF Iaşi, cu normă întreagă, de opt ore.
Din acest motiv, s-a ajuns în situaţia ca pacienţii care ajung la spital să fie preluaţi de cadre medicale cu altă specialitate, care sună la colegii de la Spitalul "Sf. Spiridon" pentru a afla care este tratamentul corect în funcţie de diagnostic şi istoricul bolnavului.
“Colaborarea cu spitalul este foarte bună şi mereu ne-au ajutat, chiar dacă de cele mai multe ori nu a trebuit să plătim. Doar că este destul de complicat şi e necesar un medic care să lucreze opt ore la noi, având în vedere că foarte mulţi bolnavi vin dezechilibraţi şi au nevoie de investigaţii, înainte de a fi operaţi”, a explicat doctorul chirurg Mihai Glod, managerul Spitalului CF Iaşi, într-o declaraţie pentru Ziarul de Iaşi.
Potrivit acestuia, opt persoane sunt tratate telefonic lunar, în medie, iar alte doi pacienţi, a căror stare este mai gravă, sunt trimişi către Spitalul "Sf. Spiridon".
Mai puteţi citi:
Premieră medicală în Moldova. Pacienţi programaţi şi diagnosticaţi o