Nu ştiu dacă a fost vreodată în viaţă în care să nu găsesc în debara sau în dulapul cu ingrediente paste. De toate felurile, mărimile, cu ouă sau fără, farfalle, lasagna sau penne.
Sunt convinsă că şi voi, când deschideţi raftul unde stau ingredientele uscate, daţi peste o pungă sau cutie de paste. Mai mult, sunt foarte simplu de preparat şi pot fi un prânz, cât şi o cină bună. Şi mai au un avantaj: nu aveţi nevoie de multe ingrediente pentru a le combina. Şi pentru că este vară, vă propun o reţetă delicioasă, cu ton.
● Luaţi o ceapă mică, roşie, pe care o tăiaţi mărunt. Lângă, tăiaţi un ardei iute (acum depinde de gust. Ardeiul se poate elimina din această reţetă în cazul în care nu suportaţi să mâncaţi iute) pe care îl curăţaţi întâi de seminţe.
● De asemenea, tăiaţi nişte busuioc proaspăt în bucăţi foarte mici.
● Toate aceste ingrediente trebuie puţin călite în tigaie câteva minute (bineînţeles, busuiocul se adaugă ultimul, chiar înainte de a lua tigaia de pe foc).
● Odată călite, trebuie să turnaţi o cutie de roşii în bulion (una standard de 400 de grame). Puteţi încerca şi varianta cu roşii pisate, făcute deja cremă (sunt acele cutii tetrapack ce se găsesc în supermarketuri). Încercaţi să zdrobiţi bine roşiile.
● Amestecaţi foarte bine cu ingredientele călite şi lăsaţi un pic să fiarbă. Între timp asezonaţi compoziţia cu sare şi piper, după gust.
● Luaţi o cutie de ton bucăţi (cumpăraţi o conservă de bună calitate pentru că veţi simţi diferenţa) şi puneţi în tigaie peste compoziţie. Ca şi la roşii, sfărâmaţi puţin tonul. De preferabil, alegeţi ton în ulei, nu în suc propriu, pentru că va da o savoare sosului.
● Toate aceste ingrediente vor fierbe la foc relativ mic pentru 15-20 de minute. Gustaţi din compoziţie şi vă veţi da seama când este gata.
● Între timp, pe un alt ochi al aragazului, puneţi la fiert pastele. Lu