Dosarul șpăgii la BAC de la Liceul din Mangalia a ajuns într-o nouă fază. Opt cadre didactice, doi elevi și doi părinți au fost trimiși în judecată pentru luare, respectiv dare de mită. Între timp, reputația liceului a scăzut atât de mult încât elevii din Mangalia și localitățile învecinate evită sa se mai înscrie aici. Conducerea unității de învățământ spune că profesorii vinovați nu erau din liceu, iar școala nu își merită renumele prost cu care s-a ales după acest scandal.
Procurorii anticorupție au audiat toate părțile implicate. 23 elevi, dar și întreaga comisie de Bacalaureat de la Liceul Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia au fost pe lista suspecților. Ancheta penală a scos la iveală faptul că opt profesori, în frunte cu un cadru universitar, au luat mită pentru a furniza subiectele rezolvate la proba de chimie. Președintele comisiei de bacalaureat, Gheorghe Amza, a fost arestat pentru 29 zile pentru că a primit suma de 3.000 de euro, plus contravaloarea cazării într-un hotel din Saturn, în cuantum de 1800 lei, şi bani pentru mesele zilnice.
„Povestea aceasta cu BAC-ul a venit în momentul în care noi încercam să câștigăm un proiect care ne-ar fi adus nouă, ca instituție, 45.000 de lei, bani cu care încercam să montăm niște panouri fotovoltaice și să asigurăm iluminarea și irigarea curții școlii”, a declarat Corina Mihalache, directorul Liceului “Ion Bănescu”.
Pe lângă banii primiți de președintele comisiei, șpaga strânsă de profesorii din comisia de Bacalaureat ajunge la 9.000 lei, conform rechizitoriului întocmit de procurori. Întregul dosar va fi judecat de magistrații Tribunalului Constanța. Dosarul șpăgii la BAC de la Liceul din Mangalia a ajuns într-o nouă fază. Opt cadre didactice, doi elevi și doi părinți au fost trimiși în judecată pentru luare, respectiv dare de mită. Între timp, reputația liceului a scăzut atât de mult încât e