O cină în familie s-a transformat într-o urgenţă medicală. Două ieşence, mamă şi fiică, de 45, respectiv 19 ani, au ajuns în stare gravă la spital după ce au mâncat ciuperci.
Se pare că acestea au fost cumpărate dintr-o piaţă din Iaşi şi s-au dovedit a fi otrăvitoare. La scurt timp după ce le-au consumat, cele două femei au acuzat o stare generală de rău, greaţă, ameţeală şi vărsături.
Un echipaj de prim ajutor al Serviciului de Ambulanţă le-a transportat pe femei la Spitalul „Sf. Spiridon”, pentru îngrijiri.
„Pacientele au ajuns în Unitate de Primire Urgenţe (UPU - n.r. ) cu intoxicaţie acută cu ciuperci. Starea lor nu este foarte gravă, nu prezintă risc vital, însă rămân în continuare internate la noi, sub supraveghere de specialitate”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.
Pacientele se află acum sub monitorizare în cadrul Clinicii de Toxicologie.
O cină în familie s-a transformat într-o urgenţă medicală. Două ieşence, mamă şi fiică, de 45, respectiv 19 ani, au ajuns în stare gravă la spital după ce au mâncat ciuperci.
Se pare că acestea au fost cumpărate dintr-o piaţă din Iaşi şi s-au dovedit a fi otrăvitoare. La scurt timp după ce le-au consumat, cele două femei au acuzat o stare generală de rău, greaţă, ameţeală şi vărsături.
Un echipaj de prim ajutor al Serviciului de Ambulanţă le-a transportat pe femei la Spitalul „Sf. Spiridon”, pentru îngrijiri.
„Pacientele au ajuns în Unitate de Primire Urgenţe (UPU - n.r. ) cu intoxicaţie acută cu ciuperci. Starea lor nu este foarte gravă, nu prezintă risc vital, însă rămân în continuare internate la noi, sub supraveghere de specialitate”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.
Pacientele se află acum sub monitorizare în cadrul Clinicii de Toxicologie.