Contrar a ceea ce ne place să credem, lipsa simptomelor unei eventuale boli grave nu este un motiv pentru a amâna vizita la medic. Afecţiunile ginecologice, de exemplu, apar în viaţa unei femei cel puţin o dată în viaţă. Vestea bună este că acestea pot fi tratate printr-o metodă nouă ce îmbină medicina tradiţională cu cea alternativă.
Chiar dacă par banale, netratate la timp, afecţiunile ginecologice pot genera complicaţii grave şi chiar infertilitate. Medicina Reglării Fiziologice, creaţie a secolului XXI, este folosită cu succes în tratarea acestor afecţiuni. Practic, ea readuce organismul bolnav la funcţionarea de dinainte de boală.
Orice dezechilibru generează boală
Responsabile de buna funcţionare a organismului uman sunt sistemele imunitar, endocrin, nervos şi de asimilaţie şi excreţie. Acestea interrelaţionează pentru buna desfăşurare a reacţiilor biologice normale şi menţinerea vieţii şi a sănătăţii. „De cele mai multe ori, aceste mici abateri de la normal nu pot fi identificate prin teste de sânge şi alte tehnologii de investigaţie. Deseori, pacientului îi ies analizele perfecte, dar totuşi are o suferinţă. În patologiile ginecologice, specialiştii în Medicina Reglării Fiziologice au detectat variaţii mici ale titrului hormonilor şi ale nivelului factorilor imunitari în apariţia maladiilor feminine. Aceste deviaţii pot fi reglate prin adoptarea unei terapii specifice, în funcţie de diagnostic”, a declarat dr. George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist infertilitate de cuplu în cadrul Clinicii Ginestetica.
Indicaţii
-menstruaţii prelungite sau dureroase
-sindrom premenstrual şi intermenstrual
- hipofertilitate sau infertilitate
- sindromul ovarelor micropolichistice
-dezechilibru în premenopauză şi menopauză
-boli inflamatori