Imparatul roman Hadrian, care a domnit intre anii 117 si 138 d.Hr., si-a construit un palat la Tivoli, langa Roma, format din 30 de cladiri. Sub palatul sau, arheologii au descoperit un adevarat oras subteran neatins, vechi de peste 1.800 de ani.
S-a gasit si o galerie de tuneluri care se intinde pe o distanta mai mare de 1,6 kilometri, potrivit Daily Mail.
Tunelul principal are 2,4 metri latime, iar acesta duce la o galerie circulara de 700 de metri. Arheologii au gasit drumuri subterane si cred ca ele au fost folosite pentru carute care transportau sclavi, produse alimentare si alte bunuri.
Palatul de la Tivoli, de langa Roma, a fost construit de imparatul Hadrian in secolul al II-lea d.Hr. si era format din 30 de cladiri, precum vile, imobile de locuinte, pavilioane, biblioteci, fiecare dintre acestea fiind inconjurate de gradini ornamentale, bazine si fantani.
Orasul subteran a fost descoperit atunci cand arheologii au gasit o gaura sub arbustii din zona palatului, care ducea la galeria principala. Deoarece unele sectiuni ale tunelului au fost blocate cu moloz si pietre, arheologii s-au folosit de niste roboti pentru a explora toate zonele unde nu au putut ajunge.
Palatul de la Tivoli al imparatului roman Hadrian a fost inclus in Patrimoniul Mondial de catre UNESCO in anul 1999, iar oficialitatile italiene lucreaza la eliberarea tunelurilor, astfel incat, pana la sfarsitul anului, orasul subteran sa poate fi deschis vizitatorilor.
Palatul lui Hadrian a fost inceput in anul 117 d.Hr., iar atunci cand Imperiul Roman s-a prabusit, a fost jefuit si deteriorat. Di fericire, insa, orasul subteran este aproape intact.
Imparatul roman Hadrian, care a domnit intre anii 117 si 138 d.Hr., si-a construit un palat la Tivoli, langa Roma, format din 30 de cladiri. Sub palatul sau, arheolog