„Ziarul de Iaşi“ a cercetat piaţa şi vă prezintă care sunt cele mai avantajoase oferte pentru studenţi.
Începutul anului universitar se apropie cu paşi repezi, iar studenţii au intrat în febra căutării unui loc de cazare. De departe, cea mai convenabilă opţiune este cazarea într-unul din căminele universităţilor ieşene, însă numărul de locuri este limitat, iar condiţiile din camere nu îi mulţumesc întotdeauna pe tineri.
În cazul celor care nu pot trece cu vederea supraaglomerarea şi grupurile sanitare la comun, închirierea unui apartament rămâne singura variantă validă.
Cazarea se scumpeşte uşor la „Cuza“
La Universitatea „Al.I. Cuza“ se vor scoate la concurs, în septembrie, 6.100 de locuri de cazare în trei campusuri şi în două cămine cu regim hotelier. Preţurile variază în funcţţie de numărul de persoane cazate într-o cameră şi de gradul de renovare a căminului. De exemplu, pentru o cameră cu două paturi, mobilier modern, frigider în cameră şi baie proprie, tariful ajunge la 250 de lei/ lună, în timp ce într-o cameră de 5 persoane, fără grup sanitar, tarifele sunt de 100 - 105 lei. Studenţii ar putea avea parte de o surpriză în toamnă, pentru că Direcţia de Servicii Sociale Studenţeşti (DSSS) va propune creşterea tarifelor cu 5 - 10 lei. „Această creştere ar fi necesară doar în Campusul Codrescu, pentru că am făcut investiţii: am schimbat uşile, am pus pavele, am mai văruit. Vom face propunerea, dar nu ştim dacă Biroul Executiv o va aproba“, a declarat Gheorghe Amarandei, directorul DSSS. Pentru o lună de cazare în hotelurile studenţeşti „Gaudeamus“ sau „Akademos“, preţurile sunt ceva mai piperate, dar justificate de condiţiile moderne - baie proprie, aer condiţionat, frigider, televizor, telefon. Tinerii vor scoate din buzunare între 400 şi 560 de lei lunar dacă vor să locuiască într-o astfel de cameră.
Numai o treime dintre studenţ