Peste 500 de oameni au venit astăzi la stadionul ”Ion Oblemenco„ să îşi ia rămas bun de la Costică Ştefănescu. Suporterii i-au scandat numele minute bune în şir, aşa cum o făceau atunci când ”Ministrul Apărării„ intra pe teren.
Costică Ştefănescu suferea de o boală icurabilă, iar marţi a căzut de la etajul 5 al Spitalului Militar, acolo unde era internat. Fotbalistul care a cunoscut gloria în anii 80 în Craiova, dar şi la echipa naţională a ajuns pentru ultima data pe stadionul Oblemenco. Prietenii şi suporteri au venit să îi aduc un ultim omagiu marelui fotbalist. „Costică Ştefănescu fost un om demn şi a ştiut tot timpul să se facă respectat. A fost idolul oltenilor, iar numele lui era scandat de fani minute bune în şir pe stadion”, a spus cu lacrimi în ochi Aurică Beldeanu.
Ministrul Apărării a venit la Craiova pentru a aduce un ultim omagiu familiei marelui fotbalist. „Din respect pentru Costică Ştefănescu am venit aici. El a fost sergent major în armată. Eu sunt şi fan al Universităţii Craiova”, a precizat Mircea Duşa.
Costică Ştefănescu va fi înmormântat sâmbătă la cimitirul Sineasca.
Cu 30 de ani în urmă, Costică Ştefănescu a dus echipa Universitatea Craiova, Craiova Maxima, pe culmile cele mai înalte ale fotbalului.
Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit "Ministrul Apărării", s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.
A debutat în prima divizie la Steaua în 1969, iar apoi s-a transferat la Universitatea Craiova. Pentru gruparea din Bănie a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul echipei, dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.
A evoluat în prima