Autorităţile locale care vor să acceseze proiecte europene prin intermediul GAL-ului „Pădurile Dacice“, au participat în perioada 15-18 august la un training pentru dezvoltarea capacităţilor locale de animare, dinamizare şi obţinerea abilităţilor de a mobiliza potenţialul local, care a avut loc la Constanţa. La eveniment au participat 30 de lideri locali din teritoriul GAL, primari ai localităţilor partenere. Una dintre priorităţile GAL-ului este dezvoltarea infrastructurii locale, iar aceasta se vede şi din numărul mare de proiecte depuse de administraţiile locale. Nu mai puţin de 6 proiecte pentru reabilitarea de drumuri în comunele partenere au fost depuse la GAL, fiecare cu o valoare de aproximativ 200 mii euro, cu finanţare 100%.
Training-ul pentru dezvoltarea capacităţilor locale de animare, dinamizare şi obţinerea abilităţilor de a mobiliza potenţialul local a reprezentat un bun prilej pentru autorităţile din zona de acţiune a GAL-ului Pădurile Dacice, de a afla care sunt oportunităţile şi proiectele pe care le pot accesa cu finanţare europeană. La eveniment au participat 30 de lideri locali din teritoriul GAL-ului, primari ai localităţilor din zonă, printre care edilii localităţilor Tănăsoaia - Vulpe Romeo, Bogheşti - Sandu Aur, Homocea - Ionescu Neculai, Corbiţa - Emil Tacu din Vrancea şi Brăhăşeşti- Mircea Dumitru, Galaţi.
Lucrările au fost deschise de preşedintele GAL-ului „Pădurile Dacice“, care a prezentat celor de faţă situaţia proiectelor depuse la GAL în cele două sesiuni deschise şi finalizate până acum. El a arătat că este nevoie de o susţinută colaborare între angajaţii GAL şi liderii locali de opinie pentru a se putea realiza o bună cunoaştere a măsurilor şi a liniilor de finanţare pentru ca absorbţia să fie maximă, cât mai aproape de 100 % deoarece, în vremurile grele cu care se confruntă acum satu