Deputatul Eugen Tomac, preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, a declarat, joi, că cele patru contestaţii depuse la tribunal faţă de înregistrarea formaţiunii sunt "de formă, nu de fond" şi că este încrezător că la următorul termen în instanţă vor fi rezolvate aceste probleme.
"Procesul decurge firesc, există patru contestaţii, toate sunt de formă, nu de fond, suntem încrezători în actul de judecată şi aşteptăm următorul termen ca să fim cu actele în regulă şi să putem continua construcţia Partidului Mişcarea Populară", a declarat Tomac, pentru MEDIAFAX.
Întrebat dacă ia în calcul ca înregistrarea partidului să fie tergiversată pe termen mai lung de contestaţiile depuse la tribunal, Tomac a arătat că nu vede de ce instanţa ar trebui să ţină cont de astfel de lucruri atât timp cât actele necesare înfiinţării partidului sunt întocmite corect.
Înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a Partidului Mişcarea Populară a fost amânată, joi, până în 12 septembrie, după ce patru intervenienţi în dosar au depus contestaţii, invocând motive legate de sigla, denumirea şi componenţa formaţiunii politice.
Tribunalul Bucureşti a luat joi în discuţie cererea de acordare a personalităţii juridică Partidului Mişcarea Populară, formulată în 23 iulie de Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Dragoş Ciuparu, Adrian Papahagi şi Cristian Petrescu.
În timpul judecării acţiunii de înregistrare a Partidului Mişcarea Populară au depus contestaţii în cauză patru intervenienţi, respectiv Alianţa Populară a Democraţilor Europeni, Partidul Democrat Vox Populi Vox Dei, Asociaţia de Revoluţionari Phoenix din Constanţa, dar şi o persoană din Oradea.
Reprezentanţii Asociaţiei Phoenix au cerut instanţei să nu înregistreze Partidul Mişcarea Populară până ce judecătorul şi procurorul nu lămuresc ce componenţă are acest partid. Aceştia au cerut să fie puşi repr