Procurorii DNA au răspuns la comanda politică, făcând acuze fără probe împotriva lui Dan Voiculescu
În România, procurorii au ajuns să folosească domeniul paranormalului pentru a-şi justifica activitatea şi măsurile luate în dosarele penale. Aşa s-a întâmplat în dosarul în care Dan Voiculescu este judecat privind modul în care a fost privatizat Institutul de Cercetări Alimentare.
În lipsa unor probe directe şi chiar probe indirecte, procurorii au folosit argumente cu caracter psihologic şi extrasenzorial pentru a motiva măsura trimiterii în judecată a mogulului din Băneasa. În rechizitoriu, Voiculescu este acuzat de tehnici telepatice de influenţare a persoanelor cu funcţie de decizie în procesul de privatizare a institutului în cauză. Afirmaţia aruncă în derizoriu întreg dosarul şi demonstrează faptul că dosarul este alcătuit pe supoziţii şi că nu există dovezi, ci doar presupuneri.
La pagina 165 din rechizitoriul ICA, procurorii DNA scriu textual: “Toţi cei implicaţi (…) au acţionat în interesul Grivco SA din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie”. Dan Voiculescu este suspectat de procurori de utilizarea unor tehnici parapsihologice.
Procurorul Doru-Florin Ţuluş, şef secţie la DNA, aviza rechizitoriul respectivului dosar (4/P/2007) în 3 decembrie 2008. El îşi însuşea astfel concluziile procurorului Emilian Eva, subaltern, care fac din acest dosar un instrument puţin credibil din punct de vedere juridic dar “beton” în îndeplinirea sarcinii de a pedepsi adversarul cel mai notoriu al preşedintelui Băsescu Traian.
Ţuluş intra pe nisipurile mişcătoare ale telepatiei fiind probabil şi sub influenţa tensiunilor din viaţa personală, în plin proces de dizolvare a unei căsnicii de 16 ani cu o judecătoare din Cluj. În plus se afla şi sub presiunea unei proceduri disciplinare a CSM, fiind absolvit de răspundere exact în s