Consultantul medical Narcisa Marinescu dezvăluie, într-un interviu pentru EVZ, care sunt cele mai bune spitale din străinătate, pe specialităţi, şi ce variante au românii să se ajungă acolo, cu bani de la stat sau cu asigurare privată. Narcisa Marinescu
Narcisa Marinescu spune că 50 de români pleacă, lunar, la tratament în străinătate, numai prin firma sa. Numărul lor a crescut spectaculos, mai ales în ultimii doi ani
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
În ultimii şapte ani, Narcisa Marinescu, director Vipmed International, a ajutat 7.000 de români să se trateze în spitale de top ale lumii. În lipsa tehnologiei moderne şi a unei abordări multidisciplinare a cazului, ţări ca Austria, Turcia şi Germania au devenit colacul de salvare al conaţionalilor cu boli grave. Cei mai la screeninguri, din cauza lipsei de educaţie în acest sens. Nici costurile nu sunt de neglijat: cea mai ieftină asigurare privată cu acoperire internaţională costă cât rata lunară la casă, iar ceai mai scumpă, cât un salariu de manager.
Cazul lui Florin Cioabă a readus în discuție faptul că dacă românii se îmbolnăvesc în străinătate și nu au o asigurare medicală sunt, practic, în bătaia vântului. Ce măsuri de siguranță să ne luăm înainte de a pleca într-o călătorie: cardul european de sănătate sauo asigurare medicală?
Varianta ideală este să ai o asigurare private de sănătate, dar până acolo este bine să ai şi cardul european, pentru spitalele și clinicile din spaţiul Uniunii Europene, și o asigurare simplă de călătorie, în baza căreia se pot deconta serviciile medicale de urgență. Dacă faci un accident rutier, un infarct, toate aceste cheltuieli se decontează prin banala asigurare de călătorie de 20-30 de lei.
Ce se întâmplă cu pacientul dacă are nevoie şi de o operaţie?
Ulterior, în cazul în care pacientul trebuie să mai rămână în spital, familia și pacientul trebuie s