Frauda de la bacalaureatul din această vară, descoperită la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, din Mangalia, s-a soldat cu trimiterea în judecată a șase profesori, în frunte cu șeful comisiei de examinare. Alături de cadrele didactice, în fața instanței vor ajunge doi părinți și doi elevi, pentru dare de mită dar și alte două persoane care au înlesnit fraudarea examenului. În total, 12 persoane sunt puse sub acuzare în acest caz. Rămâi pe www.evz.ro pentru a citi detalii incendiare Sursa: reporterntv.roSursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
1 /.
UPDATE. Firul anchetei s-a desfășurat după ce doi elevi care dădeau examenul la materia chimie anorganică au fost prinși copiind după niște înscrisuri care conțineau subiectele rezolvate ale acelei probe.
Înscrisurile erau tehnoredactate, listate la imprimantă și aveau antentul Ministerului Educației Naționale. Singura diferenţă între aceste înscrisuri şi subiectele oficiale distribuite centrelor examinare de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, multiplicate şi distribuite candidaţilor este lipsa hologramei centrale (watermark)care cuprinde denumirea judeţului Constanţa şi a centrului de examen precum şi un cod format din patru cifre, propriu centrului de examinare cărora le sunt destinate. Holograma centrală face parte integrantă din înscrisurile în format electronic, reprezentând subiectele oficiale de examen, care sunt transmise prin intermediul internetului centrelor de examen. Această hologramă se tipăreşte pe coli simultan cu subiectele în sine, nefiind pre-imprimată.
Înscrisurile găsite asupra celor doi elevi în timpul examenului de bacalaureat au completate şi respectiv încercuite răspunsurile la întrebările tip grilă iar în cazul exerciţiilor care presupuneau rezolvări, acestea sunt scrise olograf pe aceleaşi foi.
300 de lei pentru subiectele gata rezolvate
Elevii Alexandru Manuel Meder şi