Cercetatorii argentinieni au conceput un algoritm care sa transforme imnul national al tarii lor intr-o... "informatie ce poate fi stocata in ADN-ul unei bacterii". Asta da patriotism!
Mai multi elevi si cercetatori ai Institutului de Tehnologie din cadrul Universidad Argentina de la Empresa au vrut sa sarbatoreasca aniversarea a doua secole de la crearea imnului national in cel mai original mod cu putinta: au pus la punct o functie de convertire a muzicii in informatie genetica si invers, relateaza EFE.
Instrumentul este disponibil online pe site-ul universitatii, iar realizatorii lui ne informeaza ca il putem folosi, de exemplu, pentru a putea...interpreta virusul HIV la pian sau pentru a dansa pe ritmurile colagenului.
Federico Prada, directorul departamentului de Bioinformatica al Universitatii din Buenos Aires, s-a aratat incantat de rezultatele obtinute. El a explicat ca bacteriile sunt adevarate "fotocopiatoare de informatii", deoarece isi duplica informatia genetica la fiecare 20 de minute, asa ca "intr-o singura noapte am putea avea cate o copie a imnului argentinian pentru fiecare locuitor al pamantului".
Cu tot respectul pentru inteligenta si munca depusa de cercetatorii argentinieni, nu putem sa nu ne intrebam la ce foloseste asa ceva? Sigur, nici intinderea drapelului romanesc pe 80.000 de metri patrati n-a avut nicio noima, chiar daca o sumedenie de politicieni, artisti sau alti cetateni au profitat de ocazie pentru a-si exacerba pornirile nationaliste, dar macar a adus Romania in topul celor mai ciudate recorduri mondiale.
Steagul Romaniei, printre cele mai ciudate recorduri mondiale
Ziua Drapelului este aniversata in Romania la data de 26 iunie. Se va incumeta cineva sa puna macar o singura bacterie sa cante "Desteapta-te, romane!"?
Cercetatorii argentinieni au co