Profesori cu media 10 la examenul de titularizare nu au obţinut niciun post. Pe de altă parte, din cei peste 800 de candidaţi care au obţinut medii peste cinci au fost repartizaţi doar 76 de profesori titulari, iar alţi 511 au ocupat posturi de suplinitori, rămânând în afara sistemului peste 200 de profesori care au promovat examenul de titularizare. Alţi 37 de profesori timişoreni sunt în pericol de a-şi pierde locul de muncă, unii dintre aceştia rămânând cu jumătate de normă. Această situaţie, spune Aura Danielescu, s-a creat în urma nerealizării celor 40 de clase de liceu, dar şi din cauza comasării unor licee.
Din cele 140 de posturi titularizabile, doar 76 au fost ocupate
Examenul de titularizare a cadrelor didactice timişene, dar şi procedura de repartizare a posturilor disponibile în şcolile din judeţ este aproape de final.
Până în acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a organizat două şedinţe publice, în 9 şi 12 august, pentru repartizarea catedrelor pentru profesorii titulari. Legea Educaţiei spune că pot deveni titulari dascălii care au obţinut o medie mai mare sau egală cu şapte la examenul de titularizare. În acest an, în Timiş au fost 244 de candidaţi care au obţinut note între 7 şi 7,99 şi alţi 161 care au avut medii între 8 şi 8,99. De asemenea, 13 profesori au obţinut note între 9 şi 9,99, iar opt cadre didactice au fost notate cu media zece. În total, toţi aceşti profesori s-au bătut pentru 140 de posturi titularizabile, dintre care o sută în mediul urban şi 40 de catedre pentru şcolile de la sate. Dar, deşi numărul profesorilor cu medii peste şapte a fost foarte mare, doar 76 dintre aceştia au obţinut un post de titular în şcolile timişene, restul de 64 rămânând vacante. Deşi poate părea hilar, doar trei profesori dintre cei cu media zece au obţinut posturi de titular.
Motivul, spun repre