Angajaţii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vrancea şi cei din cadrul Gărzii de Mediu stau cu frica în sân din cauza disponibilizărilor care au fost anunţate.
Potrivit Ordonanţei 77/2013, la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi la instituţiile din subordine, numărul maxim de posturi pentru aparatul instituţiei se reduce de la 2.133 la 1.936. În cadrul APM Vrancea lucrează 36 de angajaţi şi nu sunt posturi vacante. Până acum, reprezentanţii insitituţiei nu au primit nimic oficial cu privire la numărul angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi, motiv pentru care au refuzat să ofere declaraţii în acest sens. „În ceea ce priveşte proiectul de hotărâre de Guver care presupune reducerea posturilor din APM-uri, nu suntem abilitaţi să facem comentarii”, a precizat Mădălina Potlog, purtătorul de cuvânt al APM Vrancea.
Şi angajaţii Gărzii de Mediu Vrancea sunt vizaţi de disponibilizări. În Ordonanţa 77 se precizează că la nivelul Gărzii Naţionale de Mediu vor fi reduse de la 889 de posturi la 823. În cadrul Gărzii de Mediu Vrancea lucrează 18 angajaţi, din care 15 sunt comisari. Petrică Niţu, comisarul şef al instituţiei spune că până în prezent nu se ştie dacă şi câţi angajaţi vor fi daţi afară. „Nu s-a primit nimic oficial, nu ştim nimic. Noi nu avem posturi vacante, deoarece nu avem personalitate juridică”, spune Petrică Niţu.
Potrivit presei centrale, printre criteriile care stau la baza acestor concedieri din cadrul Agenţiilor de Mediu şi Gărzilor de Mediu ar putea fi activitatea funcţionarilor publici, numărul locuitorilor din judeţ şi sarcinile deosebite ale angajaţilor.
Angajaţii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vrancea şi cei din cadrul Gărzii de Mediu stau cu frica în sân din cauza disponibilizărilor care au fost anunţate.
Potrivit Ordonanţei 77/2013, la Agenţ