Camera de Comerț și Industrie România – Japonia (CCIRJ) a achiziționat, în urma unei licitații publice, servicii de studii de piață referitoare la speciile de floră și faună din aria protejată din nordul Gorjului de Vest. Contractul în valoare de 4,7 milioane lei a fost atribuit firmei Romdeca SRL, din județul Dolj.
Proiectul este finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial de Mediu, scrie site-ul www.2rism.ro Nordul Gorjului de Vest face parte din Situl Natura 2000. „Situl Natura 2000 – Nordul Gorjului de Vest ROSCI0129 se întinde pe o suprafață de 86.958 hectare în 9 comune din județul Gorj – Bumbești-Jiu, Godinești, Padeș, Peștișani, Runcu, Schela, Stănești, Tismana și Turcinești, precum și în 3 localități din județul Hunedoara: Lupeni, Uricani și Vulcan și localitatea Baia de Arama din județul Mehedinți, coordonate geografice, longitudine estica 23˚5’3°, respectiv 45˚1’3° latitudine nordică”, scrie pe www.rezervatiagorjului.ro. Situl se întinde pe o suprafață mare. Datorită condițiilor fizico-geografice, situl cuprinde un număr mare de ecosisteme. Aici se dezvoltă plante de talie mare, printre care specii de Trollius uropaeus și Lilium martagom, floarea de colț (Leontopodium alpinum) și salcia pitică (Salix retusa).
CCIRJ, administrator al Sitului Natura 2000
CCIRJ este o asociație constituită ca persoană juridică română, de drept privat, fără scop patrimonial (non profit), care funcționează în cadrul sistemului cameral, reglementat de legea nr. 335/2007, a Camerelor de Comerț din România. Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, în cadrul rețelei ecologice europene NATURA 2000, a desemnat ca administrator al sitului „Nordul Gorjului de Vest” Camera de Comerț și Industrie România – Japonia (CCIRJ).
Camera de Comerț și Industrie România – Japonia (CCIRJ) a achiziționat, în urma unei licitații pu