Scris de Diana Dutu - Adică nu prezintă garanţia că asigură condiţii de calitate în ceea ce priveşte actul medical, cazarea şi serviciile oferite. O situaţie deloc încurajatoare pentru arădenii nevoiţi să se interneze într-unul din spitalele din judeţ.
ARAD. Cu excepţia Spitalului MedLife-Genesys, în judeţul Arad nu mai este acreditată nicio altă unitate sanitară cu paturi. „Toate celelalte spitale din judeţul Arad au solicitat avizul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) şi sunt programate la anumite termene, pentru evaluare. Spitalul din Ineu e programat pentru trimestrul IV 2013, cele din Lipova şi Mocrea – pentru trimestrul I 2014, «Terapeutica» Chişineu Criş – trimestrul II 2014, Spitalul Judeţean Arad şi Spitalul din Dezna – trimestrul III 2014, iar Spitalele din Sebiş şi Căpâlnaş – trimestrul IV 2014. În ceea ce priveşte Spitalul Laser, acesta a fost programat iniţial pentru trimestrul IV 2013, dar a fost amânat la cerere pentru trimestrul I 2014” – precizează dr. Laura Nicolescu, director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad.
Procesul de acreditare a spitalelor a început în 2010, 480 de de unităţi din toată ţara solicitând CoNAS certificatul de calitate. Pentru a obţine acreditarea, un spital trebuie să îndeplinească peste 85% din cei aproape 2.000 de indicatori ce ţin de siguranţa pacientului, infecţii intraspitaliceşti, aparatură, dar şi de partea de circuite, avize de la pompieri şi DSP. Dacă nu reuşesc să obţină certificarea CoNAS până în 2015, spitalele nu mai pot încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.
CITESTE SI:
Bani pentru spitale si primarii
Ambulante pe post de spitale