Amplasată în Parcul Chindia, Zoo Târgovişte explică interesul vizitatorilor (concretizat în numărul tot mai mare), care nu pregetă să îi calce pragul.
Zoo Târgovişte, împreună cu Parcul Chindia, în care acesta se află, sunt spaţii a căror istorie datează din Evul Mediu, din 1583, când domnitorul Petru Cercel a mutat la Târgovişte capitala ţării.
La acea vreme, domnitorul a ordonat crearea unor grădini italiene în preajma Palatului Domnesc (în ceea ce este astăzi Parcul Chindia). Tot atunci pare să fi fost puse şi bazele Zoo Târgovişte, în urma ordinului domnitorului de a adăposti şi animale sălbatice.
În timp, însă, grădina zoologica medievală a dispărut până în 1957, când a fost înfiinţat un colţ zoologic în parcul central din Târgovişte. În anii 1970-1972, grădina zoologică sa mutat în Parcul Chindia, în apropierea complexului muzeal Curtea Domnească.
Zoo Târgovişte ocupă, în prezent, o suprafaţă de aproximativ 4 ha. Din anul 1998, grădina zoologică se afla într-un proces continuu de modernizare, menit să asigure animalelor cele mai bune condiţii de trai. Grădina Zoologică din Târgovişte adăposteşte circa 80 de specii de păsări şi de animale, printre care se numără şi exemplare unicat în ţară: hipopotamul pitic, Mangabi negru cu moş (o specie de maimuţe) şi vulturul pleşuv. Speciile de animale şi păsări reunite la Zoo Târgovişte provin de pe toate cele 6 continente, efectivul lor incluzând şi specii pe cale de dispariţie, protejate conform normelor în vigoare.
Zestrea Zoo Târgovişte include nu mai puţin de 35 de habitate şi pavilioane pentru animalele pe care le adaposteşte. Odată ajunşi aici, vizitatorii pot admira maimuţe, lei, tigri, căprioare de pădure, mufloni, porci vietnamezi, raţe mandarine, raţe caroline, păsări exotice, reptile şi multe, multe altel.
Cu toate că am avut o vară mai călduroasă decât de obicei, animalele d