Sunt poliţişti, dar pot fi şi taximetrişti, instructori auto sau chiar vânzători în magazin. Oamenii legii nu mai trebuie să se teamă acum de statutul poliţistului dacă vor să obţină un al doilea loc de muncă. Singura limitare este ca atribuţiile din poliţie să nu se suprapună cu cele ale slujbei secundare.
Dacă până acum câţiva ani nici nu putea fi vorba ca poliţiştii să mai muncească şi în altă parte, acum tot mai mulţi angajaţi ai Poliţiei mai câştigă un ban în plus în timpul lor liber. Cele mai accesibile slujbe sunt cele liber profesioniste.
Pentru că se plâng că au salarii prea mici, tot mai mulţi poliţişti se gândesc să îşi ia un al doilea loc de muncă. Iar Agenţia Naţională de Integritate le dă voie să se facă chiar taximetrişti sau instructori auto
În judeţul Cluj, sunt deja oameni ai legii care îşi suplimentează leafa şi în timpul liber. Ce îi îndeamnă pe poliţişti să îşi caute încă un loc de muncă? Salariile prea mici, spun sindicaliştii care trag, însă, un semnal de alarmă. Ei cred că, în scurt timp, tot mai mulţi angajaţi ai Ministerului de Interne vor căuta să îşi suplimenteze veniturile.
"Sunt deja colegi care au făcut această procedură şi li s-a acordat, de exemplu pentru instructori la şcoala de şoferi, pentru arbitru. Oamenii având datorii, rate, se gândesc să-şi mai ia un job", a precizat Dorel Frenţ, preşedinte al SNPC Cluj.
"Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) solicită ministerului, IGPR-ului, Guvernului, să acorde un salariu mai decent poliţistului ca să poată să-şi întreţină familia, să-şi plătească ratele la bănci, să aibă un trai mai bun, iar timpul liber să fie petrecut cu familia", a menţionat Constantin Mandache, preşedinte al SNAP Cluj.
Mulţi dintre poliţişti caută să se angajeze ca body-guarzi. Pentru a lucra la o firmă de pază, omul legii trebuie să îndeplinească un singur criteriu: să