Tiberiu Cristodorescu se afla în arest preventiv de pe 13 iulie. A fost reţinut împreună cu alţi doi interlopi pentru că ar fi primit 40.000 de euro pe care urmau să-i dea şpagă unor magistraţi, în vederea influenţării unei decizii judecătoreşti. În mod suspect, procurorii care l-au trimis după gratii au decis acum că poate fi eliberat.
Magistraţii de la Tribunalul Iaşi au judecat marţi, 20 august, cererea de eliberare din arest preventiv a interlopului Tiberiu Cristodorescu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi l-au reţinut pe acesta pe 13 iulie, alături de Gheorghe Clapon şi de Gheorghe Rusu (fost Croduneanu) pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.
Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada mai - iunie 2013, Cristodorescu şi Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la o persoană denunţătoare, judecată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare, 40.300 de euro, din care au primit în două tranşe egale 40.000 de euro. Aceştia, susţin anchetatorii, l-ar fi lăsat pe denunţător să creadă "că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei".
În acelaşi dosar au fost audiaţi de către procurorii DNA şi doi judecători de la Curtea de Apel Iaşi, Dan Anton şi Elena Scriminţchi. Cei doi magistraţi au fost chemaţi la DNA, în calitate de martori, însă anchetatorii au stabilit că aceştia nu ar fi ştiut despre acţiunea de trafic de influenţă a celor trei interlopi. Avocatul lui Cristodorescu a susţinut în faţa instanţei despre clientul lui, în şedinţa de acum două zil