Tiramisu este unul dintre cele mai gustoase torturi, fiind originar din Italia, şi se deosebeşte de alte deserturi prin aroma sa intensă de cafea, gustul brânzei mascarpone, dar şi al pişcoturilor însiropate.
INGREDIENTE pentru 8-10 porţii
1 pungă cu pişcoturi
1 cutie cu mascarpone
1 cutie de frişcă lichidă
5 linguri de zahăr
3 plicuri de zahăr vanilinat
3 linguri de cacao
2 căni mici de cafea
1 sticluţă de esenţă de rom
Mod de preparare
Cafeaua se prepară în mod obişnuit ( filtru sau ibric), fără adaos de zahăr, şi se lasă la răcit. Mai apoi, se prepară frişca: se bate până se obţine o compoziţie consistentă.
Crema de mascarpone se amestecă împreună cu cele două tipuri de zahăr, cu esenţa de rom şi apoi se adaugă peste frişcă.
Pişcoturile se introduc în cafeaua RECE, dar superficial, pentru a nu se înmuia, şi se aşază într-o tavă cu margini, sub forma unui blat. Peste acestea se întinde o parte din crema rezultată în urma amestecului de mascarpone cu frişcă, iar procedeul se repetă de încă două ori. Se pudrează cu cacao şi se pune la răcit.
Poftă bună!
Tiramisu este unul dintre cele mai gustoase torturi, fiind originar din Italia, şi se deosebeşte de alte deserturi prin aroma sa intensă de cafea, gustul brânzei mascarpone, dar şi al pişcoturilor însiropate.
INGREDIENTE pentru 8-10 porţii
1 pungă cu pişcoturi
1 cutie cu mascarpone
1 cutie de frişcă lichidă
5 linguri de zahăr
3 plicuri de zahăr vanilinat
3 linguri de cacao
2 căni mici de cafea
1 sticluţă de esenţă de rom
Mod de preparare
Cafeaua se prepară în mod obişnuit ( filtru sau ibric), fără adaos de