O combinaţie inedită, rafinată şi aromată, amintind de soare şi de vară, numai bună pentru zilele reci ce vor veni...
Ingrediente:
800 gr pepene galben (cântărit fără coajă şi fără sâmburi)
500 gr caise (cântărite fără sâmburi)
500 gr zahăr
zeamă de la o jumătate de lâmâie
Mod de preparare:
Pepenele şi caisele, pe rând, se pun în blender timp de 20-30 secunde - până se fac pastă.
Turnaţi pasta obţinută într-un vas, adăugaţi zahărul şi zeama de lămâie şi amestecaţi.
Puneţi pe foc şi lăsaţi să fiarbă timp de 50 minute. Când începe să fiarbă îndepărtaţi cu o paletă spuma care se formează.
Amestecaţi din când în când pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Turnaţi gemul obţinut în borcane sterilizate, înşurubaţi bine capacele şi puneţi borcanele într-o pătură până a doua zi, pentru a se răci treptat.
O combinaţie inedită, rafinată şi aromată, amintind de soare şi de vară, numai bună pentru zilele reci ce vor veni...
Ingrediente:
800 gr pepene galben (cântărit fără coajă şi fără sâmburi)
500 gr caise (cântărite fără sâmburi)
500 gr zahăr
zeamă de la o jumătate de lâmâie
Mod de preparare:
Pepenele şi caisele, pe rând, se pun în blender timp de 20-30 secunde - până se fac pastă.
Turnaţi pasta obţinută într-un vas, adăugaţi zahărul şi zeama de lămâie şi amestecaţi.
Puneţi pe foc şi lăsaţi să fiarbă timp de 50 minute. Când începe să fiarbă îndepărtaţi cu o paletă spuma care se formează.
Amestecaţi din când în când pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Turnaţi gemul obţinut în borcane sterilizate, înşurubaţi bine capacele şi puneţi borcanele într-o pătură până a doua zi, pentru a se răci treptat.