La 40 de grade, o îngheţată face diferenţa. Chiar foarte mult. Dacă v-aţi săturat de oferta supermarketurilor, aveţi jumătate de oră liberă şi vreţi un desert răcoros, puteţi încerca să faceţi îngheţată. Ingredientele sunt puţine, iar modul de preparare nici că se putea mai uşor.
● Luaţi din magazin fructe de pădure congelate. Acum mai toate hipermarke turile au aşa ceva la vânzare. Nu vă trebuie o cantitate mare dacă nu gătiţi şi pentru musafiri. Eu am luat 300 de grame de fructe de pădure congelate (puteţi lua doar vişine sau căpşune pentru că acestea se află, de asemenea, în oferta retaierilor).
● Fructele – fără a fi dezgheţate în prealabil – se pun în robotul de bucătărie. Ca să mai tăiem din calorii, în loc de zahăr, puneţi 2 linguri de miere.
● Amestecaţi în primă fază aceste ingrediente, apoi turnaţi iaurtul. Optaţi pentru un iaurt foarte cremos. Fie cumpăraţi un pahar de 400 sau 450 de grame, fie 3 iaurturi mai mici. Eu am mers pe ultima variantă, pentru că am ales unul probiotic, cu 2% grăsime, dar extrem de cremos.
● Se mixează foarte bine ingredientele, până se face o pastă.
● Se toarnă în cupe sau în castronele şi se bagă la frigider.
Să aveţi poftă! Adresă: www.anavacante.ro Facebook:https://www.facebook. com/ana.vacante