Iubesc moda, imi plac povestile din spatele ei.
V-am obisnuit cu cateva povesti despre Case de moda, fotomodele , parfumuri renumite.
Ador palariile , cu toate ca inca nu am curajul sa port palarii sofisticate. Este foarte important sa ai palaria potrivita pentru momentul potrivit iar vestimentatia trebuie sa fie mai mult decat minutios studiata.
Astazi voi dezvalui povestea lui Philip Treacy- regele palarier.
Nascut in 1967 intr-un sat din Irlanda ,micul Philip si-a petrecut copilaria alaturi de cei opt frati intr-o casa din vecinatatea uni biserici.
Admira cocotat pe geam tinutele pe care le purtau doamnele la nunti.Declara la un moment dat artistul :” Adoram nuntile, erau echivalentul show-urilor de moda .Hainele erau incredibile , mi se parea nemaipomenit de sofisticate , cu atat mai mult cu cat nu era prea multa stralucire in satucul de unde vin eu.”
In jurul varstei de 5 ani facuse deja o pasiune pentru haine, asa ca la orele de atelier prefera sa coasa alaturi de fete. Asa a inceput sa faca rochii si palarii pentru papusile surorii sale.
In 1985 pleaca la Dublin , sustinut pana la urma de parinti, sa studieze Colegiul National de Arta si Design. Acolo va descoperi cat de mult ii plac palariile, iar in 1988 va castiga o bursa la Colegiul Regal de Arta din Londra.
In 1989 un tanar student la design s-a prezentat la redactia revistei Tatler cu una din creatiile sale. Era o palarie pe care au fost invitati sa o admire Michael Roberts , directorul de moda al publicatiei mai sus amintite si stilistul Isabella Blow.
Intalnirea a durat 20 secunde. Ne putem gandi ca o astfel de intalnire, atat de scurta n-ar prevesti nimic bun. Philip Treacy a crezut la fel. Dar peste cateva saptamani secretara de la Colegiul Regal de Arta din Londra l-a anuntat ca a fost cautat la telefon de o doamna ce dorea sa afle programul pe urmat