În zilele noastre, femeile muncesc la fel de mult ca bărbaţii, uneori poate chiar mai mult, în consecinţă şi veniturile lor pot fi mai mari decât ale partenerului. Bărbaţii se simt atraşi de femeile puternice, independente, însă, în acelaşi timp, pot fi şi complexaţi de puterea acestora.
În al treilea an de căsnicie, Carmen (30 de ani, Bucureşti) a început să câştige mai mult decât Andrei. Tot atunci au început şi primele discuţii în cuplu. Deşi Carmen câştiga cu doar două, trei sute de lei mai mult decât el, Andrei îşi simţea rolul de cap al familiei ameninţat.
Soluţia pe care a găsit-o pentru a redeveni stâlpul familiei a fost să-şi mai găsească un serviciu cu jumătate de normă.
Când ea ţine casa
Andreea (30 de ani) a plecat cu serviciul în Anglia. Pentru a nu se despărţi, prietenul său, Matei (37 de ani), a urmat-o, cu speranţa că-şi va găsi de lucru. În prezent, Andreea are un serviciu stabil şi câştigă bine. Matei s-a angajat pe unde a mai găsit. În timp a schimbat mai multe servicii, dar tot câştigă mai puţin decât iubita lui.
Andreea a mărturisit că relaţia lor merge la fel ca înainte, fără să fie afectaţi de faptul că acum ea este cea care „ţine casa“. În acelaşi timp, mai spune şi că, deşi sunt împreună de mulţi ani, nu vrea să se căsătorească şi nici nu-şi doreşte un copil.
„Înainte de a pleca din România am făcut un credit pentru a-mi cumpăra un apartament. Era înainte de a «pica» piaţa imobiliară, aşa că rata este foarte mare. Dacă aş rămâne acum însărcinată, pe perioada în care aş sta cu copilul, nu aş avea cu ce s-o plătesc. Căsătoria şi copilul sunt decizii pe care le iei dacă ai alături un bărbat care îţi oferă stabilitate financiară“, a spus Andreea.
La rândul ei, Gabriela S. s-a confesat pe site-ul miresici.ro. Ea oferă un exemplu în care problemele apărute din cauza diferenţelor de venituri au fost depăşite