Aromate şi zemoase, perele sunt un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni. Astfel, în plin sezon este bine să ne bucurăm de beneficiile pe care ni le oferă aceste fructe, mai ales că ele conţin şi foarte puţine calorii
Delicioase şi parfumate, perele conţin cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi sistemului imunitar. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac.
Împotriva infecţiilor
Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.
Împotriva cancerului de sân
Un studiu efectuat pe un număr de femei aflate la postmenopauză arată că riscului apariţiei cancerului mamar este foarte mult diminuat, cu până la 35% la femeile care au consumat fructe bogate în fibre, mere, pere, prune şi smochine.
Împotriva bolilor de inimă şi a cancerului de colon
Cu un conţinut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului „rău”, micşorând astfel riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Totodată, o cură cu pere elimină toxinele din colon şi previne apariţia cancerului de colon. Perele sunt recomandate şi celor care suferă de constipaţie.
Împotriva problemelor cu ochii
Pentru sănătatea ochilor, morcovii au o importanţă deosebită, dar nu uita că şi anumite fructe sunt indicate pentru a ne menţine ochii sănătoşi. Un studiu ofta