Constat cu plăcere că, în lungul pomelnic al obiectivelor de investiţii pe anul 2013 cu finanţare integrală sau parţială din bugetul local al municipiului Vulcan, la capitolul „Servicii şi dezvoltare publică", apare şi Parcul Avram Iancu.
Plăcerea am avut-o
atunci când am răsfoit proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2013, pus în discuţia şedinţei extraordinare a consiliului local vulcănean din după-amiaza zilei de joi, 22 august. De fapt, nu-i întâia oară când îmi este dat să am în faţa ochilor lista cu pricina. Dar, acum, revăzând-o, am putut să trec în revistă cam ce lucrări s-au făcut din câte s-au promis în Vulcan, câte au rămas şi, eventual, câte au fost lăsate pentru Paştele Cailor.
Despre Parcul Avram Iancu
s-a auzit cam de multişor că-i va fi schimbată faţa cuprinsă binişor de tot de riduri. Însuşi primarul Gheorghe Ile s-a referit la reparaţiile pe care le necesită scena, dar de alte reparaţii de anvergură în privinţă cu acesta nu mi-a fost dat să aud. Asta deşi, din câte îmi amintesc, exista, din 2008, un proiect pe mediu care-l viza şi pe parcul acesta. Este posibil ca apariţia acestuia, acum, pe lista de investiţii anexată proiectului de hotărâre aprobat la mijlocul săptămânii trecute, să aibă legătură cu intrarea lui în vizorul administraţiei publice locale.
Ceea ce, repet,
nu-i rău, fiindcă acesta este un parc foarte mult frecventat. Atât vara, când oamenii caută răcoarea sub ramurile arborilor şi sălciilor neatinse de asaltul barbarilor neinstruiţi dotaţi cu drujbe, dar şi iarna. Când, de fiecare dată, în ultima parte a lunii decembrie, copiii colindă aici şi-l aşteaptă pe Moş Crăciun. Suma actualizată alocată pentru lucrările din parc este de 1.045 mii de lei. Adică ceva mai mult de un miliard de lei vechi.
Din păcate,
nu vă pot spune când vor