> Se va constitui o comisie de anchetă pentru verificarea modului în care au fost cheltuiţi banii viraţi Termicii de Primăria Suceava > Zonele vitale ale Termicii trebuie păzite, pentru a nu fi transformate în fier vechi în loc să asigure variante alternative pentru furnizarea agentului termic.
Situaţia celor peste 240 de persoane disponibilizate de la Termica SA a fost salvată de Guvernul României, în urma discuţiilor pe care conducerea CJ le-a purtat cu premierul Victor Ponta, alături de repezentanţii sindicaliştilor, se arată într-un comunicat de presă al CJ Suceava. În urma unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri, în acest moment sunt asigurate sumele pentru veniturile complementare în valoare de 1.754.000 lei, astfel încât persoanele diponibilizate pot intra în şomaj. „Este însă regretabil faptul că la nivelul Termica SA s-a ajuns la această situaţie, mai ales că în urmă cu trei luni a fost stabilit un calendar asumat de conducerea Termica SA, Primăria Municipiului Suceava, sindicate, Prefectura judeţului Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava”, se precizează în comunicat.
CJ Suceava precizează că nu are atribuţii în cazul Termica SA, care este o societate comercială publică deţinută de Consiliul Local Suceava, dar că problema socială constituie o preocupare. „Considerăm că sunt necesare explicaţii suplimentare cu privire la utilizarea sumelor de bani care au fost virate de Primăria Municipiului Suceava în contul Termica SA, în special în ceea ce priveşte răscumpărarea certificatelor de CO2, sens în care a fost înfiinţată şi o comisie de anchetă formată din consilieri municipali”, se mai arată în document.
CJ Suceava subliniază că nu se poate merge la nesfârşit cu solicitări de ajutor la Guvern, întrucât există management local şi aleşi locali care trebuie să gestioneze local. „Odată rezolvată problema disponibilizărilor, Primăria munic