Şefii serviciilor de ambulanţă din ţară au fost prezenţi săptămâna trecută la Eforie Nord pentru a discuta cu Raed Arafat şi cu reprezentanţii Sindicatului Naţional Ambulanţa în privinţa proiectului de reorganizare a unităţilor. Practic, conform acestui proiect SJA Gorj va fi desfiinţat, activitatea urmând să fie coordonată de o direcţie regională care se va înfiinţa la Craiova. Dan Vâlceanu, directorul unităţii, dă asigurări că personalul operativ nu va fi afectat de această reorganizate. Vizat ar fi numai personalul TESA, ceea ce reprezintă circa 30 de persoane la nivelul serviciului judeţean.
Reporter: Care mai sunt ultimele noutăţi în ceea ce priveşte proiectul de reorganizare?
Dan Vâlceanu: Încă nu am primit nimic oficial în privinţa desfiinţării, am înţeles că intră în vigoare la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial. S-a discutat şi se discută în continuare, numai în şedinţe am stat în aceste zile la Eforie Nord. Se caută la nivel naţional ca, în măsura posibilităţilor, şi se fac eforturi mari, să se facă disponibilizări cât mai puţine. Disponibilizările nu afectează clar personalul operativ, se referă la personalul TESA, sigur 100%. La operativ nu se umblă sub nicio formă, că nu mai au de unde. La Gorj va rămâne o substaţie fără personalitate juridică a staţiei regionale Craiova.
Rep.: Cum va fi selectat personalul disponibilizat?
D.V.: Obligatoriu se va da un examen, nu ni s-a spus dar, orice post se ocupă prin concurs. Chiar m-am ridicat în şedinţă şi le-am spus în vederea reangajării acestor indivizi sau în vederea rămânerii sau disponibilizării să ni se trimită nişte criterii fixe şi precise, ca să nu rămână la latitudinea managerului. Ca să laşi un om fără pâine e greu. Şi-au notat chestia asta la nivel de federaţie pe ţară şi au spus că o să ne trimită nişte criterii precise în privinţa a cine pleacă şi cine ră